Név:

Típus:
Megye:
Keresőszó:
Város:

Dr.Timkó Tamás -nőgyógyászat, onkológia, ultrahang diagnosztika, emlődiagnosztika - Debrecen (Hajdú-Bihar megye)
Cím: 4024 Debrecen, Petőfi tér 10 (Éden Orvosi Rendelők)
Telefon: +3630/998-0720
Fax:
GPS:
Szolgáltatásaink
Nőgyógyászat

1. Rákszűrés (tünet és panaszmentes betegeknek) nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel, a méhszáj videokolposzkóppal történő megtekintése, kérésre, vagy szükség esetén hüvelyi és/vagy kismedencei ultrahang vizsgálattal kiegészítve.

Kérhető még:
- HPV (Human Papilloma Vírus) szűrés, ami közelitőleg 99,9%-ban felelős a méhnyakrák kialakulásáért
- Chlamydia szűrés(meddőséget okozhat, gyakran tünetmentes)

2. Panaszos betegek kivizsgálása és a lehetőségekhez képest kezelése: felfázás, gyulladás, vérzészavar (rendszertelen, elhúzódó, bő vérzéssel, fájdalommal járó stb.), bizonytalan eredetű alhasi fájdalom szexualitás nélkül ill. szexuális kapcsolatban, nehéz teherbe esés, előzményben vetélések, hízásra való hajlam, fáradékonyság, stb.
A gyulladásos panaszokat leszámítva a nőgyógyászati vizsgálatot ilyenkor mindig hüvelyi vagy kismedencei UH-val ajánlott végezni a betegségek kizárása ill. annak igazolása céljából.(pl. nőgyógyászati daganat, egyéb nem a női szervekből kiinduló kismedencei daganatok, és nem daganatos elváltozások).

Emlődiagnosztika
Mint a kezdőoldalon olvasható volt, emlődiagnosztikával mintegy 30 éve foglalkozom. 1995-től Ultrahang vizsgálattal kiegészítve.
Azoknak a pácienseknek javasolt, akik az emlő viselkedését„ rendellenesnek találják.
Természetesen a panaszmentes páciensek emlővizsgálatát is elvégzem, akik ezt kérik, szeretnék.

Emlőfájdalom, ciklussal összefüggésben:
Ciklussal összefüggő fájdalmak, melyek a menzesz előtt több nappal, esetleg egy héttel, vagy a középidőtől jelentkeznek. Ezeket a fájdalmakat többnyire hormonális elváltozások okozzák. A kérdés, hogy mi okozza? Petefészek, pajzsmirigy, agyalapi mirigy? A petefészek és pajzsmirigy kiegészítő UH vizsgálatára van lehetőség és gyakran hamar kiderül a probléma forrása.

Emlőfájdalom a ciklustól függetlenül:
gyulladások, sérülések, emlőciszták, gyorsan növekvő daganatok, hormonális elváltozások (pl. petefészek ciszták, hormontermelő daganat?)

Fájdalmat nem okozó, daganatgyanús elváltozások:
Fájdalmatlan, vagy fájdalmas csomó tapintata az emlőkben, az emlő torzulása, ezek már felkeltik a daganat gyanúját, mindenképpen szakvizsgálatra van szükség! Az emlőrákok kb. 97%-a fájdalmatlanul, 3%-a fájdalom mellett növekszik (gyors növekedés).
A daganat lehet jó és rosszindulatú. Ezek vizsgálata sokszor bonyolult eljárás.
Rendelőmben az emlők tapintását, UH vizsgálatát és Ultrahang vezérelt vékony tű (ciszta,sejtminta) ill. vastagtű (szövetminta) biopsziáját áll módomban elvégezni a daganat jó,vagy rosszindulatúságának eldöntése céljából.

Tájékoztatás:
Rendelőmben az emlők szakvizsgálata történik.
Magyarországon és világszerte az emlő rákszűrést hivatalosan a Mammográfiás szűrés jelenti (tömeges szűrés rövid idő alatt). A 45-65 éves panaszmentes korosztály emlőröntgen vizsgálatát végzik behívások alapján. Azoknál a pácienseknél, akiknél a röntgenen elváltozást találnak, vagy az emlő állomány túlságosan 'sűrű', UH vizsgálatokra hívják vissza, és végzik el az UH-vezérelt biopsziát, amennyiben erre szükség van. MR vizsgálatra is sor kerül egyre gyakrabban.

UH diagnosztika
Rendelőmben elvégzett vizsgálatoknak elsősorban a szervi elváltozások kimutatása a célja.

Lágy részekben (pl. bőr, izomzat)
Pajzsmirigy
Emlők
Nyirokrégiók
Hasi szervek
Kismedence, hólyag
Prosztata
Hüvelyi UH

Nem végzem az alábbi vizsgálatokat:

Ízületi UH
Erek áramlásának vizsgálatát
Gyermekek UH vizsgálatát (10 éves kor alatt)

A rendelés
A rendelés helye
4024 Debrecen Petőfi tér 10., Éden Orvosi Rendelők

Megközelítés:
A vasútállomás előtt lévő 24 emeletes toronyház (a város csaknem minden pontjáról jól látható) közvetlen háta mögött lévő közbe kell besétálni.
Onnan lehet látni a feliratot: Éden Orvosi rendelők (az állomás felől a Debrecen Televízió és a toronyház között, a város felől pedig a COOP ABC felől a toronyház mögé sétálva). A bejárathoz kell sétálni a 2-es v. 3-as kapucsengőt mell megnyomni. Az ajtó távirányítással nyitható. Amikor az ajtó zárszerkezete 'berreg', akkor lehet bejönni.

A rendelés ideje
Hétfőtől csütörtökig 13-tól 18 óráig

Természetesen a rendelés az igényekhez rugalmasan alkalmazkodik!

Előjegyzés
elojegyzesRendelőnkben a vizsgálatok előzetes telefonos előjegyzések alapján történnek.

Az alábbi telefonszámokon lehet időpontot foglalni:

Dr. Timkó Tamás: +36 30/9980 720

Faragóné Szabados Erzsébet: +36 30/756 2155

Egyszerűbb vizsgálatokra 20, összetett vizsgálatok esetén legalább 40 percet biztosítunk a betegeknek.

Kedves páciensek! Az előjegyzések időpontja nincs kőbe vésve! Előre nem láthatjuk, hogy a soron következő betegnek enyhe, közepes, vagy súlyos betegsége igazolódik. Ennek megfelelően a vizsgálat időigénye is lényegesen változhat.

1. Az is elő szokott fordulni, hogy a beteg a rendelőben plusz vizsgálatot igényel. Természetesen igyekszem mindenkit ellátni, főleg, ha 50-100 km, vagy esetleg még nagyobb távolságból érkezik (még egy nap szabadság, utazás oda-vissza és ennek a költsége).

2. Mivel a tevékenységem a rák szűrésére, korai felfedezésére, illetve annak diagnózisára irányul, ezért akiknél komoly betegség, vagy annak gyanúja igazolódik, értelem szerűen vele több időt kell foglalkozni. Azt megígérhetem, hogy mindenkire igyekszem a megfelelő időt fordítani.

Az előjegyzés nem vasúti menetrend! Kérem úgy foglaljanak időpontot, hogy időnként 20-30, ritkán, akár 40-60 perces csúszás is előfordulhat (pl. akinek gyermekért kell mennie 5 órára, ne foglaljon időpontot 4 óra 20 percre, főleg a délutáni csúcsforgalom idején).

Megértésüket előre is köszönöm.

Ugrás az oldal tetejére