Megyei Tudakozó Portál

Részletes adatok

Sápi Gyümölcsborok, Blue Blood - Csömör (Pest vármegye)
Cím: 2140 Csömör,Nagy Sándor u 49
Telefon: 20/567-2743
Magyarország első kézműves gyümölcsbor manufaktúrája a miénk, ami rengeteg munka és családi összefogás eredményeként jött létre. Borainkat kézműves technológiával, hazai alapanyagokból, a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel készítjük a régi családi receptúrák alapján.
Számunkra a gyümölcsbor készítés küldetés, mellyel a családi örökségünket szeretnénk, XXI. századi innovációval, minél több emberhez eljuttatni. Termékeinkkel minél több embernek szeretnénk idehaza és külföldön is örömet okozni, családi cégünk és Magyarország jó hírét erősíteni.
4 kg gyümölcs felhasználásával készül 1 liter bor, amihez nem adunk semmilyen íz-, vagy illatfokozót, aromát.
Mindegyik gyümölcsborunk éppen olyan édes, mint maga az adott gyümölcs. Egy meggy soha nem lesz olyan édes, mint egy málna. Mindenki megtalálja a saját ízvilágát. Tényleg olyan, mintha a gyümölcsöt fogyasztanánk. A gyümölcsborokat a borkedvelők is szeretettel fogyasztják, hiszen a klasszikus borok nemes sajátosságai mellett egyedi, a hazai gyümölcs-ízvilág elcsábítja fogyasztót.

Jelenleg 16 féle gyümölcsborunk van, amelyből 5 termékünk már 5 éve viseli a Premium Hungarikum védjegyét, illetve 3 éve ugyanaz az 5 gyümölcsborunkra elnyertük a Magyar Kézműves Remek kitüntetést is.
2016-ban a teljes termék palettánk elnyerte az Év kiváló terméke díjat.
Forró rumos cigánymeggyborunk 2017-ben, forró fahéjas birsalma borunk pedig 2018-ban az ébóv forralt bora lett!

Ezenkívül több nívós hazai és külföldi versenyen is igen előkelő helyezéseket értünk el.
A teljesség igénye nélkül:
- 2015-ben az Aranytőke Borszemlén 2 ezüst-, és 1 bronz minősítést is szereztünk.
- az amerikai Finger Lakes International Wine Competition-ön 2015-ben 1 bronzérmet, 2016-ban 2 ezüstérmet és 1 bronzérmet, 2017-ben 4 ezüstérmet és 1 bronzármet, 2018-ban 1 ezüstérmet és 1 bronzérmet, 2019 pedig megnyertük első aranyérmünket 1 ezürstérem és 1 bronzérem mellett.
- a spanyol Premios Convino megmérettetésen is ezüstérmet szereztünk.
Legnagyobb újdonságunk a világ első kék gyümölcsbora, a Blue Blood!

Egyéb termékeink: Gyöngyöző gyümölcsborok pezsgő formátumban, gyümölcsszörpök, gyümölcslekvárok, gyümölcsborkocsonyák.