Megyei Tudakozó Portál

Részletes adatok

Redőny javítás Budapesten és vonzáskörzetében-Redőny javítás,gurtnicsere,motoros redőny javítás. (Redőnyjavítás) - Budapest (Pest vármegye)
Elszakadt? Beakadt? Elromlott? Mi segítünk!
REDŐNY JAVÍTÁS BUDAPESTEN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN
+36-30-462-0092

Leggyakrabban gurtni, zsinór cseréhez hívnak minket, felakadt, redőnyök, vagy régen használaton kívüli redőnyök javításához, illetve motoros redőnyök elakadásos problémáihoz. Kollégáink álatában minden alap alkatrésszel rendelkeznek a helyszíni javítások elvégzéséhez, ezen felül a szükséges alkatrészeket, motorokat pár napon belül beszerezzük!

De miért is szakadhat el a redőny gurtnija, zsinórja, miért lesz szükség redőny javításra?.... A redőnyöket alapesteben kétféle kezelési móddal készítik, kézi vagy motoros kezelésü. A kézi kezelésen belül lehet gurtnis vagy zsinóros tipusú.

Mi dönti el, hogy a redőny zsinóros vagy gurtnis kezelést kap?... A rendelkezésre álló hely a redőny felszereléséhez. Amennyiben a nyílászáró keretből legalább 4,5-5 cm rendelkezésre áll, a redőny gurtnis kezelést kaphat, mivel ennél a típusnál fontos, hogy kis leejtéssel de egyenesen legyen a furat elkészítve, elkerülendő így a gurtni surlódása és a redőny javítása rövid időn belül. Ahol a nyílászáró keretből csak keskenyebb hely áll rendelkezésre, mert példáúl a szigetelés több részt takar el a keretből, ott a zsinóros kezelést használják. A zsinóros redőny furata lehet ferde, mivel a furatba egy rugós bevezető kerül elhelyezésre , ez védi a zsinórt a surlódástól.

Akkor mégis mitől kopik el a redőny gurtnija?.. Tapasztalataim alapján néhány probléma, ami előokozza a redőny hevederek szakadását.

1. A furat átmérője nem megfelelő, ezért a gurtni folyamatosan surlódik, először a szélei rojtosodnak ki, majd elszakad.

2. Az elékészített furat nem egyenes, ezért szintén surlódik a gurtni minden alkalommal, mikor a redőnyt felhúzzuk és terhelés alá kerul.

3. A redőny kivezetése, ahol a gurtni / zsinór kijön a redőnytokból, nem merőleges a furatra ezért szintén surlódik használat közben.

4. A bevezető görgő nem függőlegesen van felszerelve ezért a gurtni az egyik oldalához surlódik.

5. A redőny kezelése közben a gurtnit / zsinórt nem tartják merőlegesen a becsévélő automatához képest.

Természetesen egy probléma a felsoroltak közül elég, de együttsesen fennálló több gond esetén méggyorsabban szükség lehet a redőny javítására.

Miért lesz szükség a motoros redőny javítására?...

A motros redőnyöknél általában a leggyakoribb hiba, hogy a tartópántok ( féder ) eltörnek, ezáltal megszűnik a kapcsolat a redőnypalást ( redőny lécek komplett összessége ) és a redőny tengely között. Ez bekövetkezhet anyagfáradás miatt is de ez nem jellemző! A motoros redőny alsó és felső végállásait a szakember állítja be. Amennyiben lenti állapotban túlteker a redőny, a féderek fülei visszahajlanak és egy idő után eltörnek. Másik probléma, ami féder törést idézhet elő, hogy a redőny alatt marad valamilyen tárgy, melyet a motor (ha nem akadályérzékelős) nem érzékel és tekeri a redőnyt tovább, így eltörnek a féderek és sérülnek a redőny lécei is.

Motoros redőny javításra lehet szükség akkor is, ha a redőnymotor elgyengül, mert öreg már és felfelé csak kézi segítséggel tudja a redőnyt húzni.

Áramszünet , túláram, villámcsapás következtében is tönkremehet a redőnymotor, bár ezek ellen rendelkeznek védelemmel, mégis előfordul sajnos a meghibásodás.

Tápkábel sérülés következteében bekövetkezett zárlat is elő szokott fordulni a javítási repertoárban, ilyne setben a betáp kábel redőnytokban lévő részét felsérti egy elcsúszott léc.

Minden esetben szükséges a hiba teljeskörű feltárása és szakszerű javítása, ezért mindenképpen forduljon szakemberhez ezen feladatok elvégzéséhez!

REDŐNY ALKATRÉSZEK:
Gurtni - zsinór tároló automata
Féder és merev feltolásgátló
Gurtni - zsinór bevezető görgő

MUNKAVÁLLALÁS TERÜLETE:
Redőny javítás Budapest I.kerület,Redőny javítás Budapest II.kerület,Redőny javítás Budapest III.kerület,Redőny javítás Budapest IV.kerület,Redőny javítás Budapest V.kerület,Redőny javítás Budapest VI.kerület,Redőny javítás Budapest VII.kerület,Redőny javítás Budapest VIII.kerület,Redőny javítás Budapest IX.kerület,Redőny javítás Budapest X.kerület,Redőny javítás Budapest XI.kerület,Redőny javítás Budapest XII.kerület,Redőny javítás Budapest XIII.kerület,Redőny javítás Budapest XIV.kerület,Redőny javítás Budapest XV.kerület,Redőny javítás Budapest XVI.kerület,Redőny javítás Budapest XVII.kerület,Redőny javítás Budapest XVIII.kerület,Redőny javítás Budapest XIX.kerület,Redőny javítás Budapest XX.kerület,Redőny javítás Budapest XXI.kerület,Redőny javítás Budapest XXII.kerület,Redőny javítás Budapest XXIII.kerület,

Redőny javítás Érd,Redőny javítás Diósd,Redőny javítás Tárnok,Redőny javítás Sóskút,Redőny javítás Pusztazámor,Redőny javítás Százhalombatta,Redőny javítás Bicske,Redőny javítás Mány,Redőny javítás Etyek,Redőny javítás Biatorbágy,Redőny javítás Budakeszi,Redőny javítás Telki,Redőny javítás Nagykovácsi,Redőny javítás Solymár,Redőny javítás Fót,Redőny javítás

Keressen bizalommal bármilyen redőny javítás esetén .
Tel: (30) 462 0092