Megyei Tudakozó Portál

Részletes adatok

Páll Pince - Tarcal (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye)
Cím: 3915 Tarcal, Keresztúri u 61
Telefon: +36309552167
Célunk megtartani a természet egyensúlyát a borkészítésben és borainkban. Teret engedünk a természetnek, hiszen borainkat vadélesztőkkel erjesztjük, spontán módon, így megtartva az adott évjárat és dűlőink egyediségét. Mindezt a mai borkedvelők ízlésvilágához igazítva.

Azt valljuk, hogy a borász, szülő, ki borát gyermekeként neveli. Fejlődését igazgatja, de soha nem formálja erőszakosan, hanem szeretettel alkalmazkodik a természet adta értékhez.

Részben saválló acél tartályokat, részben zempléni tölgyfahordót használunk, melyet helyi kádármesterrel, helyi alapanyagból készíttetünk.

Boraink között megtalálod az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlőszelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt.

12 ha szőlőülterületünk van ami 10 különálló dűlőben található.

Minden dűlő egy egyéniség, a maga talajadottságait és fekvését tekintve mely szabadjára engedi lehetőségeinket a válogatásban és alkotásban.

Tarcalon a Vinnai, Deák, Kövesd dűlők, Bodrogkeresztúron a Cigány, Sajgó, Szepsy, Kastély dűlők, Mádon a Betsek (Burja) és Kakasok , míg Tokajban a Szarvas (Murat) dűlőben vannak a területeink.

Családunk a Tokaji Borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály mellett Kabar és Kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.

Pincénkben található borozónk 35 vendég kényelmes befogadására alkalmas. (max. 40 főt tudunk vendégül látni)
3-9 boros kóstolókból választva a pincelátogatás alatt megismerhetitek a történelmi borvidékre jellemző bor- és szőlőfajtákat és a helyi borkészítés történelmét.

A borkóstoló igény szerint, előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni Vendégeinket!!

Kérj ajánlatot a pallpetra@pallpince.hu e-mail címen.

Fedezd fel a Páll Pincében a tokaji ízeket a fajtaboroktól a borkülönlegességekig!

Tel: 30/955-2167

Szeretettel várunk!