Megyei Tudakozó Portál

Részletes adatok

Helyszíni Homokfúvás - Tapolca (Veszprém vármegye)
Cím: 8300 Tapolca ,Szent László u 19
Telefon: +36202439808
Néhány szóban leírnám Önnek mi is a homokfúvás-homokszórás,milyen esetekben alkalmazható.

Helyszínen történik a homokfúvás olyan esetekben amikor a tisztítandó tárgy nem mobilizálható.(pl. lábazat,boltozat,,kerítés stb.)
Kisebb tárgyak tisztítása fülkében is történhet.

A homokfúvás -homokszórás- egyfajta tisztítási eljárás:

A nagy nyomás segítségével felgyorsított szóróanyag a tisztítandó felületen levő szennyeződést (pl. korom,moha,rozsda,penész,régi festék,vakolat stb.) eltávolítja.
Helyszínen történik a homokfúvás olyan esetekben amikor a tisztítandó tárgy nem mobilizálható.(pl.fal,kerítés stb.),kisebb,mobilizálható dolgok homokfúvását fülkében végzem.

Homokfúvással történt tisztítás után különböző felületek tökéletes megmunkálása lehetséges,mivel ez az eljárás 100%-ban megtisztítja a felületet.A homokfúvás előkészíti a felületet további munkálatokhoz.(festés,impregnálás,fugázott kő és téglafal frissítése stb.)

Fa: -festék,penész,korom,gitt eltávolítása,égés utáni tisztítás,valamint antikolás(régi vagy új bútorok,gerendák és egyéb fából készült tárgyak erezése)

Fém: -alváz,felni,motoralkatrészek és egyéb gépelemek,fémkerítés és kapu,háztartási ezközök(pl.gáztűzhelyre égett ételmaradék) vagy bármilyen fémtárgy tisztítása fémtisztára. Üveggyöngyözéssel selyemfény adható alumínium,réz bronz,ezüst tárgyaknak. (mozsarak,kanalak,tálcák,dísztárgyak stb)

Tégla,kő:-kő esetében moha,vakolat,penész eltávolítása- (lábazatokról,pincefalról stb.) -téglánál szintén,de ott lehetőség van az új tégla öregbítésére is.

Üveg: -üveg vagy márvány,plexi,kerámia tárgyak díszíthetők ezzel az eljárással,de akár csempe,járólap is egyedivé tehető homokfúvással.Bármilyen ötlet,felirat elkészíthető,fantáziára van bízva! Üveg esetében lehetőség van a teljes üvegfelület homokfúvására,"tejüveg" létrehozására.

Az ár mindig egyedi,mértéke a tisztítandó felület fajtájától és szennyezettségétől valamint a szükséges idő és szóróanyag mennyiségétől függ.